روسیه: میلیون‌ها تُن کالا با خط آهن ترانس افغان‌ انتقال خواهد یافت

دوشنبه ۱۴۰۴/۰۲/۰۸

دنیس مانتوروف، معاون نخست‌وزیر روسیه، اعلام کرد که حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق راه‌آهن ترانس‌افغان بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود.

او در جریان بازدید از نمایشگاهی در اوزبیکستان اظهار داشت: «بیشتر اموال تجاری احتمالاً شامل کود کیمیایی، نفت و گاز، فلزات آهنی، زغال‌سنگ و غیره خواهد بود.»

افغانستان، اوزبیکستان و پاکستان در فبروری ۲۰۲۱ توافقنامه‌ای برای ساخت خط آهنی به طول ۵۷۳ کیلومتر امضا کردند که آسیای مرکزی محصور در خشکی را از طریق افغانستان به جنوب آسیا وصل می‌کند.

مقامات اوزبیکستان و روسیه گفته‌اند که راه‌آهن ترانس‌افغان در سال ۲۰۲۶ تکمیل می‌شود.

معاون نخست‌وزیر روسیه به خبرگزاری اینترفاکس که روز دوشنبه نشر شد، گفت: «سازمان‌های حمل‌ونقل دو کشور به همراه راه‌آهن روسیه و اوزبیکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه‌آهن ترانس‌افغان هستند. این پروژه شامل بررسی امکان‌سنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و قندهار و مسیرهای شرقی شامل ترمذ، نایب‌آباد، لوگر و خیرلچی است.»

او افزود: «راه‌آهن روسیه و اوزبیکستان در اپریل امسال توافقی برای تبادل اطلاعات جهت تهیه مطالعه امکان‌سنجی امضا کردند. انتظار داریم محاسبات حجم حمل‌ونقل و ارزیابی سودآوری مسیرها تا سال آینده تکمیل شود.»

خط آهن ترانس‌افغان قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، اوزبیکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.

اوزبیکستان در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که با چند کشور برای اجرای این پروژه به توافق رسیده است. کشورهای اصلی این پروژه اوزبیکستان، افغانستان و پاکستان هستند. پس از سفر شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور اوزبیکستان، به مسکو در اپریل ۲۰۲۴، روسیه نیز به این پروژه پیوست.

وزارت ترانسپورت اوزبیکستان پیش‌تر برآورد کرده بود که ساخت این خط آهن دست‌کم پنج سال زمان می‌برد و هزینه‌ای حدود ۴.۸ میلیارد دالر خواهد داشت.

مقامات کشورهای مرتبط به شمول نمایندگان طالبان در نشست آتی کازان روسیه درباره اجرایی‌شدن این پروژه مهم منطقه‌ای گفت‌وگو خواهند کرد.

در پی جنگ اوکراین و تحریم‌های گسترده غرب علیه روسیه، این کشور روابط بازرگانی با کشورهای منطقه به شمول آسیای مرکزی، افغانستان و جنوب آسیا را افزایش داده است.

در راستای گسترش روابط، روسیه به‌تازگی نام طالبان را از فهرست‌ گروه‌های ترویستی حذف کرد. مسکو اعلام کرده است که روابط تجاری و بازرگانی با افغانستان را نیز گسترش خواهد بخشید.

خبرهای بیشتر

رادیو