امریکا از هند و پاکستان خواست بر «راه‌حل مسئولانه» برای پایان دادن به تنش‌ها تمرکز کنند

یکشنبه ۱۴۰۴/۰۲/۰۷

وزارت خارجه امریکا روز یکشنبه اعلام کرد واشنگتن با هند و پاکستان در تماس است و از آنها خواسته است به خاطر رسیدن به «راه‌حل مسئولانه» برای پایان یافتن تنش میان دو کشور تلاش کنند.

حکومت امریکا در موضع‌گیری‌های رسمی خود پس از حمله شبه نظامیان اسلامگرا در کشمیر، از هند حمایت کرده اما پاکستان را نکوهش نکرده است. این در حالیست که هند، پاکستان را مسئول حمله مرگبار در پهلگام در کشمیر تحت کنترول هند می‌داند که بیش از ۲۶ کشته برجای گذاشت.

پاکستان هر نوع نقش در این حمله را رد کرده و خواستار تحقیقات بی‌طرفانه شده است.

در این مورد، یک سخنگوی وزارت خارجه امریکا به رویترز گفت: «ما در سطوح مختلف با حکومت‌های هند و پاکستان در ارتباط بوده‌ایم.» او افزود: «ایالات متحده همه طرف‌ها را تشویق می‌کند تا برای یافتن راه‌حلی مسئولانه با یکدیگر همکاری کنند.»

سخنگوی وزارت خارجه همچنین تاکید کرد واشنگتن «در کنار هند می‌ایستد و حمله تروریستی در پهلگام را به‌شدت محکوم می‌کند.»

هند شریک مهمی برای امریکا در آسیا است، زیرا واشنگتن می‌کوشد با نفوذ رو به رشد چین در آسیا مقابله کند.

مایکل کوگلمن، تحلیلگر امور جنوب آسیا گفت هند اکنون شریک بسیار نزدیک‌تری برای امریکاست تا پاکستان. او به رویترز گفت: «با توجه به این رابطه، اسلام‌آباد احتمالا نگران است که اگر هند دست به اقدام نظامی تلافی‌جویانه بزند، امریکا با استناد به تروریستی بودن حادثه، با هند همدلی کرده و مانع اقدام این کشور نشود.»

حسین حقانی، سفیر پیشین پاکستان در امریکا و پژوهشگر ارشد اندیشکده هادسون نیز گفت که در حال حاضر به نظر نمی‌رسد امریکا تمایلی به آرام کردن اوضاع داشته باشد. این نظر را کوگلمن نیز تایید می‌کند که به گفته او، امریکا عملا درگیر جنگ اوکراین و غزه است و پاکستان و هند را به حال شان می‌گذارد.

تشدید تنش‌ها

نرندرا مودی، نخست‌وزیر ملی‌گرای هند، متعهد شده است عاملان حمله پهلگام را «تا دورترین نقطه جهان» تعقیب کند و گفته است طراحان و مجریان حمله «مجازاتی ورای تصورشان دریافت خواهند کرد.»

سیاستمداران و افکار عمومی در هند خواستار اقدام نظامی علیه پاکستان شده‌اند. دو طرف پس از چهار سال آرامش نسبی، در خط مرزی به تبادل آتش پرداخته‌اند.

گروه شبه‌نظامی کمتر شناخته‌شده «مقاومت کشمیر» مسئولیت حمله را بر عهده گرفت. اما، نهادهای امنیتی هند می‌گویند این گروه که به «جبهه مقاومت» نیز معروف است، پوششی برای سازمان‌های مستقر در پاکستان، مانند لشکر طیبه و حزب‌المجاهدین است.

ند پرایس، مقام پیشین وزارت خارجه امریکا در حکومت جو بایدن هشدار داد که اگر تصور شود واشنگتن به هر قیمتی از هند حمایت خواهد کرد، ممکن است تنش‌ها میان دهلی و اسلام آباد بیشتر شود.

او گفت: «حکومت ترامپ آشکارا نشان داده که خواهان تعمیق مشارکت با هند است. اگر هند احساس کند واشنگتن بدون قید و شرط پشتیبانش خواهد بود، احتمال تشدید تنش و خشونت میان این دو همسایه مجهز به سلاح هسته‌ای وجود دارد.»


خبرهای بیشتر

رادیو