یک قاضی فدرال، به اداره دونالد ترامپ دستور داد که تلاشها برای تعطیلی رسانههایی مانند صدای امریکا و رادیو آسیای آزاد و شبکههای بخش خاورمیانه را متوقف کند. این قاضی حکم داد پخش برنامههای خبری این رسانهها که با بودجه دولتی تامین میشوند، باید از سر گرفته شود.
رویس لمبرث، قاضی ناحیهای امریکا ناظر بر شش پرونده شکایت از سوی کارمندان و پیمانکارانی است که از تعطیلی «سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» متاثر شدهاند. او حکومت را موظف کرد تا «تمام اقدامات لازم» را برای بازگرداندن کارکنان به موقعیتهای شغلیشان انجام دهد و پخش رادیویی، تلویزیونی و اینترنتی اخبار را از سر گیرد.
سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده در ماه مارچ بیش از هزار کارمند را به مرخصی اجباری فرستاد و به ۶۰۰ پیمانکار گفت که قراردادشان پایان یافته است.
اندرو سلی، وکیل مدافع کارکنان صدای امریکا، از حکم دادگاه استقبال و آن را «پیروزی مهمی برای آزادی رسانهها» توصیف کرد.
سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده است.
صدای امریکا در اوج جنگ جهانی دوم تاسیس شد و اکنون به یکی از رسانههای بینالمللی تبدیل شده است.
قاضی گفته است که کانگرس بودجه و اجازه پخش این برنامهها را برای رساندن اخبار دقیق، بیطرف و کامل به کشورهای دیگر فراهم کرده و هدفش «ترویج ارزشهای اصلی امریکا مانند آزادی بیان، آزادی رسانهها و گفتوگوی آزاد» بوده است.
او تاکید کرد که کانگرس این برنامهها را الزامی کرده و (قوه مجریه) نمیتواند بهتنهایی و یکجانبه آنها را متوقف یا بودجهشان را قطع کند.
کاری لیک، مشاور دونالد ترامپ تعطیلی این رسانهها را در پانزدهم ماه مارچ اعلام کرد و تقریبا تمام کارمندان سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده را به مرخصی فرستاد و گفت که این نهاد «بهشدت معیوب» و با «سوگیری علیه رئیسجمهور» عمل کرده است.
رویس لامبرت استدلال سازمان رسانههای جهانی امریکا را رد کرده است. این سازمان گفته بود که هنوز تصمیم نهایی درباره آینده پخش برنامهها نگرفته و شکایتها صرفاً اختلافات کاری با کارکنان اخراجشده است.
قاض گفته است: «باور اینکه USAGM هنوز پابرجاست سخت است، وقتی که سرویس خبری اصلیاش، صدای امریکا پس از ۸۰ سال کاملا خاموش شده و هیچ نشانهای از بازگشت ندارد.»
او استدلالهای وکلای کارکنان صدای امریکا و حکومت دونالد ترامپ را شنید. این قاضی امریکایی «شجاعت گفتن حقیقت» از سوی صدای امریکا را یکی از نقاط قوت این رسانه دانست.