دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان به مناسبت روز جهانی زمین، گفت که افغانستان همچنان با پیامدهای بحران سهگانه محیطزیستی، تغییرات اقلیمی، از بین رفتن تنوع زیستی و آلودگی دستوپنجه نرم میکند.
یوناما بر ضرورت مدیریت منابع و حمایت از جنگلداری در این کشور تاکید کرد.
۲۲ اپریل، مصادف با دوم ثور، روز جهانی زمین است. در این روز همهساله برنامهها و رویدادهایی برای جلب توجه به موضوعاتی مانند تغییرات اقلیمی و آلودگی محیط زیست برگزار میشود.
یوناما به مناسبت این روز تاکید کرد که افغانستان با برخی از شدیدترین تاثیرات تغییر اقلیم در منطقه روبهرو است. این سازمان نوشت: «سالها جنگلزدایی، سپر طبیعی کشور را از بین برده است. چاهها و رودخانهها خشک میشوند و کمبود آب به یک بحران ملی تبدیل شده است.»
به باور این سازمان، افزایش دما، خشکسالیهای طولانیمدت و فشارهای زیستمحیطی، زندگی مردم افغانستان را در سراسر کشور تحت تاثیر قرار داده و به رویدادهایی چون زمینلرزه و سیلابهای شدید منجر شده است.
یوناما همچنین روشهای ناپایدار، آلودگی و نبود آگاهی را از دلایل افزایش روند تخریب محیط زیست دانسته و بر لزوم حفاظت از آن در افغانستان و تامین معیشت نسلهای آینده تاکید کرده است.
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا نیز در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس، نسبت به تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی بر زراعت، امنیت غذایی و اقتصاد روستایی افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که با برنامههای مقاوم از مردم افغانستان حمایت میکند.
در افغانستان، چندین دهه جنگ نهتنها جان انسانها را گرفته، بلکه به طبیعت نیز آسیب رسانده و زندگی را برای نسلهای آینده به خطر انداخته است.
پیشتر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل، تخریب زیستمحیطی ناشی از جنگ را یک بحران حقوق بشری توصیف کرده و خواستار پاسخگویی طرفهای درگیر و جبران خسارات شده بود.