اکمل بهتی، وکیل یک مرد مسیحی در پاکستان روز شنبه گفت موکلش که از سوی دادگاه ویژه مبارزه با تروریسم به اتهام توهین به مقدسات به اعدام محکوم شده، قصد دارد این حکم را در دادگاه عالی به چالش بکشد.
اتهام این مرد در سال ۲۰۲۳ جرقه حملهای گسترده به یک محله مسیحی در شهر جارانوالا در شرق پاکستان را زد؛ حملهای که در جریان آن صدها خانه و کلیسا به آتش کشیده شدند و هزاران نفر مجبور به ترک خانههای خود شدند.
اکمل بهتی در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفت: «ما علیه این حکم در محکمه عالی درخواست استیناف خواهیم داد.» این اظهارات مربوط به حکمی است که در شب جمعه صادر شد.
در پاکستان، توهین به مقدسات مجازات مرگ دارد. هرچند تاکنون هیچکس توسط دولت به این جرم اعدام نشده، اما شمار زیادی از متهمان توسط جمعیتهای خشمگین به شکل خودسرانه کشته شدهاند.
در تازهترین مورد از این خشونتها، روز جمعه در شهر کراچی، گروهی ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفره با استفاده از سنگ و چوب، یک مرد ۴۷ ساله از اقلیت احمدی و مالک یک ورکشاپ موتر را تا حد مرگ مورد ضربوشتم قرار دادند.
احمدیها اقلیتی مذهبی در پاکستاناند که همواره هدف حملات قرار داشتهاند و از سوی برخی مسلمانان سنتگرا به ارتداد و توهین به مقدسات متهم میشوند.
پیش از این نیز، به تاریخ ۶ دلو ۱۴۰۳، دادگاهی در شهر راولپندی چهار نفر را به اتهام «توهین به مقدسات» به اعدام محکوم کرد. این افراد متهم بودند که با نشر مطالبی در شبکههای اجتماعی، به قرآن و شخصیتهای دینی اسلام توهین کردهاند.
کمیسیون بینالمللی آزادی ادیان در امریکا در سال ۱۳۹۶ اعلام کرده بود که ایران و پاکستان از جمله کشورهاییاند که بیشترین تعداد قوانین و مقررات مرتبط با مجازات دگراندیشان تحت عنوان «توهین به مقدسات و کفرگویی» را به اجرا میگذارند.
سازمان عفو بینالملل بارها مجازات اعدام به اتهام توهین به مقدسات در پاکستان را محکوم کرده است. این سازمان تأکید دارد که قوانین مربوط به توهین به مقدسات در پاکستان اغلب برای هدف قرار دادن اقلیتهای مذهبی و تسویهحسابهای شخصی مورد سوءاستفاده قرار میگیرند و خواستار لغو فوری این قوانین شده است.