پناهجویان افغان در پاکستان با وجود داشتن نامه سفارت استرالیا در معرض اخراج قرار دارند

پنجشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۲۸

هزاران پناهجوی افغان که در پاکستان در انتظار ویزای بشردوستانه استرالیا به سر می‌برند در معرض خطر بازداشت و اخراج به افغانستان قرار دارند.

رسانه اس‌بی‌اس به نقل از پناهجویان افغان گزارش داد که پولیس پاکستان به نامه‌های تضمینی سفارت استرالیا در اسلام‌آباد، اهمیتی نمی‌دهد.

بر مبنای آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، پاکستان از اوایل ماه اپریل تاکنون بیش از ۶۰ هزار افغان را اخراج کرده است.
رسانه اس‌بی‌اس استرالیا می‌گوید وزارت داخله این کشور پیشتر اعلام کرد که برای پناهجویان افغان واجد شرایط «نامه‌های تضمینی» ارسال کرده است و از مقامات پاکستانی خواسته که پناهجویان واجد شرایط را بازداشت یا اخراج نکنند.
احمد، پناهجوی افغان در پاکستان، گفت به‌رغم دریافت نامه‌های تضمینی، متقاضیان همچنان با مشکلات مواجه‌اند و ممکن است به افغانستان اخراج شوند.
او گفت: «نامه تضمینی که از سفارت استرالیا دریافت کرده‌ایم، شماره تماس یا بارکد ندارد. فقط یک آدرس ایمیل دارد و پولیس پاکستان آن را نمی‌پذیرد.»
او افزود: «ما با مشکلات اقتصادی، امنیتی و اجتماعی در پاکستان مواجه هستیم. فرزندان ما از آموزش عقب مانده‌اند و به هیچ خدماتی دسترسی ندارند.»

مریم زاهد پوپل، فعال حقوق زنان مقیم سیدنی استرالیا، گفت به اس‌بی‌اس گفت «من عمیقا نگران امنیت و سلامت افغان‌های در معرض خطر در پاکستان هستم، به‌ویژه زنان و کودکان. بسیاری از آن‌ها از ترومای غیرقابل وصفی تحت رژیم طالبان گریخته‌اند و در وضعیت حقوقی نامشخصی و به امید اسکان مجدد در پاکستان زندگی می‌کنند.»

پوپل گفت اگر زنان و دختران افغان «مجبور به بازگشت به افغانستان شوند، پیامدهای آن می‌تواند فاجعه‌بار باشد» و آن‌ها با خطر واقعی «زندان، آزار و حتی مرگ» مواجه خواهند شد.

بین ۱۵ آگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ جون ۲۰۲۴، استرالیا ۱۹ هزار و ۷۸۷ ویزای بشردوستانه به شهروندان افغان اعطا کرده است.
سازمان عفو بین‌الملل از اخراج پناهجویان افغان توسط پاکستان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است که موج کنونی اخراج‌ها «به‌شدت جان و حقوق» کسانی را که مجبور به بازگشت به افغانستان می‌شوند، تهدید می‌کند.
این سازمان تاکید کرده است که «روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق بشر، هنرمندان، ورزشکاران، اقلیت‌های قومی و مذهبی، افراد هم‌جنس‌گرا، زنان و کودکان» در صورت بازگشت به افغانستان با خطرات به‌مراتب شدیدتری مواجه‌اند.
عفو بین‌الملل استرالیا از حکومت این کشور درخواست کرده است که علاوه بر ظرفیت فعلی، برنامه بشردوستانه را سالانه به ۳۰ هزار نفر افزایش دهد و ۲۰ هزار نفر آن را به پناهجویان افغان اختصاص دهد.
این سازمان افزود: «حکومت استرالیا باید به تعهدات اخلاقی و قانونی خود برای محافظت از کسانی که از آزار و شکنجه می‌گریزند، به‌ویژه زنان، روزنامه‌نگاران، فعالان و دیگر اقلیت‌ها از جمله افراد هم‌جنس‌گرا که هدف طالبان هستند، پایبند باشد. تسریع در روند بررسی و پردازش درخواست‌ها می‌تواند افغان‌ها را زودتر به امنیت و حفاظت برساند.»

خبرهای بیشتر

رادیو