علیرضا بیگدلی، سرپرست سفارت جمهوری اسلامی در کابل اعلام کرد که برای تحقق شعار امسال در ایران با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، تقویت پیوندهای مرزی این کشور و افغانستان در دستور کار قرار دارد.
او توضیح داد: «به دنبال تقویت پیوندهای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان از جاده ماهیرود سربیشه به ولایت فراه افغانستان و اتصال آن به حلقه کمربندی خراسان جنوبی هستیم.»
به گفته وی، کمربندی ولایات جنوبی و شرقی افغانستان و همچنین ولایات غربی و شمالی افغانستان از این محور به کریدور جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دیگر متصل میشود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گزارش داد که علیرضا بیگدلی شامگاه شنبه ۲۳ حمل در نشست استاندار خراسان جنوبی و معاون دیپلوماسی اقتصادی وزارت امور خارجه شرکت و درباره روابط اقتصادی با افغانستان صحبت کرده است.
خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستانهای سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.
علیرضا بیگدلی تاکید کرده که باید «برای تحقق شعار سال جاری باید زمینه تولید و صادرات تامین، ذهنیتها تغییر و تسهیلات مورد نیاز فراهم شود.»
محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی گفته بنا بر آمار رسمی پارسال بیش از ۳۸ درصد صادرات ایران به افغانستان از بازارچه مرزی ماهیرود سربیشه انجام شد که نشان از ظرفیت بالای این گذرگاه مرزی دارد.
رسانههای ایرانی پیشتر گزارش دادند که هیئتی از مقامهای جمهوری اسلامی از جمله معاون وزارت خارجه ایران، مدیرکل آسیای جنوبی این وزارت، معاون وزارت راه و شهرسازی و استاندار خراسان جنوبی ایران به هرات سفر کرده است. این مقامهای جمهوری اسلامی روز پنجشنبه وارد هرات شدند.
بازدید از شهرک صنعتی هرات، خط آهن خواف- هرات و ایستگاه روزنک و نیز دیدار با والی طالبان در هرات از برنامههای این هیئت در هرات بود.
رسول مهاجر، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی، پس از سفر به هرات به ولایت فراه رفت و با مقامهای محلی طالبان دیدار کرد.
رسول مهاجر به خبرنگاران گفت که این سفر اثرات خیلی جدی دارد و اطمینان داد که به زودی روابط بین استان خراسان جنوبی و ولایت فراه افغانستان گسترش خواهد یافت.
این مقام ایرانی گفت که با افزایش تعاملات خراسان جنوبی با ولایتهای هرات و فراه افغانستان، مراودات اقتصادی بین دو کشور وسیعتر میشود.
حجم روابط بازرگانی ایران با افغانستان تحت کنترول طالبان به طور چشمگیری افزایش یافته است. بربنیاد اظهارات مقامات ایرانی، حجم روابط رسمی میان دو طرف به مرز چهار میلیارد دالر در سال رسیده است.