وزارت خارجه امریکا: به رغم حذف جایزه، طالبان و سراج‌الدین حقانی تروریست هستند

پنجشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۲۱

تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا این دیدگاه را رد کرد که امریکا با حذف جایزه دستگیری سراج الدین حقانی، به او و گروه طالبان امتیاز داده است.

او روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت با این که نمی‌خواهد در مورد محتوای صحبت‌های هیئت امریکایی و طالبان در کابل اظهار نظر کند، اما دیدگاه امریکا در مورد طالبان و سران شبکه حقانی تغییری نکرده است.

بروس گفت: «این افراد و این گروه[طالبان] همچنان در فهرست افراد و سازمان‌های تروریستی[امریکا] قرار دارند و هیچ چیزی در این مورد تغییر نکرده است. اصل داستان همین است.»

یک هیئت امریکایی، متشکل از نماینده ویژه رئیس جمهور امریکا در امور گروگان‌ها و زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین این کشور در امور افغانستان روز ۳۰ حوت پارسال برای رهایی جورج گلزمن، شهروند امریکا به کابل سفر کرد و با امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان ملاقات کرد.

مشخص نیست که این هیئت علاوه بر متقی با کدام مقام بلندپایه دیگر طالبان دیدار داشته است. اما، براثر سفر این هیئت، طالبان جورج گلزمن و مدتی پس از آن فی دی هال، دومین شهروند امریکایی را آزاد کرد.

متقی سفر هیئت امریکایی را یک پیشرفت در روابط میان طالبان و واشنگتن خواند.

حکومت امریکا توضیحات زیادی درباره نخستین سفر هیئت امریکایی به کابل نداده و نگفته است که به طالبان در بدل رهایی این دو شهروند چه امتیازاتی داده است. اما، همزمان با رهایی آنها، حکومت امریکا به طور اعلام ناشده‌ای جایزه دستگیری سراج الدین حقانی را حذف کرد.

این اقدام حکومت امریکا و در عین حال امیدواری طالبان به بازگشایی سفارت امریکا در کابل، این تصور را در افغانستان به وجود آورد که امریکا و طالبان گام‌هایی برای بهبود روابط بر می‌دارند.

تمی بروس در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره امتیازاتی که طالبان و شبکه حقانی در بدل رهایی جورج گلزمن دریافت کرده اند، حاضر به توضیح نشد. او با اشاره به حذف جایزه دستگیری حقانی گفت که حکومت امریکا همیشه این «چارچوب‌ها» را بررسی می‌کند و او نمی‌خواهد درباره صحبت‌های هیئت امریکایی و طالبان در کابل اظهار نظر کند.

زلمی خلیلزاد، عضو هیئت رهایی زندانیان امریکایی در افغانستان گفت که این حرکت طالبان برای نشان دادن حسن نیت و جلب رضایت حکومت ترامپ بوده است.

اما، دونالد ترامپ پس از به قدرت رسیدن بارها از دستیابی طالبان به سلاح‌های امریکایی و استفاده تروریست‌ها از این سلاح‌ها ابراز نارضایتی شدید کرده است.

او همچنین بارها گفته است که پایگاه بگرام در اختیار چین است، حرفی که تا هنوز سندی در تایید آن منتشر نکرده است. اما، به طور کلی نشان می‌دهد که تا چه حد شخص ترامپ و کابینه‌اش نگاه منفی به طالبان دارند.

خبرهای بیشتر

رادیو