چند منبع به خبرگزاری رویترز گفتند که امریکا قصد دارد دستکم شش برنامه کمکهای خارجی لغوشده ایالات متحده را از سر بگیرد.
شش منبع روز سهشنبه، ۱۹ حمل، گفتند جرمی لوین، رئیس موقت آژانس توسعه بینالمللی امریکا در یک نامه داخلی از کارمندان یواساید خواسته که این برنامهها را احیا کنند.
به گفته منابع، این برنامهها شامل کمکهای برنامه جهانی غذا در لبنان، سوریه، سومالیا، اردن، عراق و اکوادور میشوند.
در حالی که پیشتر برنامه جهانی غذا درباره پیامدهای قطع کمکهای امریکا به افغانستان هشدار داده بود، این منابع درباره سرگیری کمکها به افغانستان چیزی نگفتهاند.
پیشتر رویترز گزارش داد که دولت ترامپ کمکهایی به ارزش ۱.۳ میلیارد دالر به کشورهایی مثل افغانستان، یمن، سومالیا و سوریه را متوقف کرده است.
رئيس یوساید در ایمیل تازه خود به کارکنان بابت تغییرات در قطع و از سرگیری کمکهای آژانس توسعه بینالملی امریکا عذرخواهی کرده است.
او نوشته است: «ذینفعان زیادی این موضوع دخیلاند و باید برای ایجاد تعادل میان اینهمه منافع متضاد کار کنیم.»
جرمی لوین گفته است تقصیر تحولات اخیر در کمکهای یواساید بر عهده اوست و مسئولیت آن را میپذیرد.
خبرگزاری رویترز نوشته است که تصمیم ازسرگیری کمکهای امریکا، پس از فشارها در داخل دولت و کانگرس، و همچنین هشدار برنامه جهانی غذا گرفته شده است.
پیشتر برنامه جهانی غذا هشدار داد که قطع کمکهای امریکا «میتواند به منزله حکم مرگ برای میلیونها نفری باشد که با قحطی و گرسنگی شدید روبهرواند.»
این سازمان گفته بود که براساس تصمیم جدید امریکا، ۵۶۲ میلیون دالر کمک به افغانستان قطع خواهد شد.
تصمیم اداره ترامپ برای قطع کمکهای خارجی، بخشی از تلاشهای گسترده دولت جدید برای توقف فعالیت آژانس توسعه بینالمللی امریکا بوده است.
امریکا از پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید در جنوری، میلیاردها دالر کمکهای خارجی را قطع کرده است.
وزارت خارجه امریکا روز سه شنبه گزارش قطع کمکهای این کشور به برنامه جهانی غذای سازمان ملل در افغانستان و یمن را تایید کرد. تمی بروس، سخنگوی این وزارت گفت علت این اقدام، این بود «که تروریست ها، مانند حوثیها در یمن و طالبان در افغانستان، از پروژهها نفع میبردند.»