منظور پشتین برای تظاهرات جهانی علیه اخراج مهاجران افغان از پاکستان فراخوان داد

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۰۱/۱۹

منظور پشتین، رهبر جنبش حفاظت از پشتون‌ها، اعلام کرد این جنبش برای توقف اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، در اروپا و امریکا اعتراضات گسترده را راه‌اندازی می‌کند.

او اقدام پاکستان برای اخراج مهاجران افغان را برنامه‌ای برای «تقسیم کردن پشتون‌ها» خواند.

رهبر جنبش حفاظت از پشتون‌ها روز سه‌شنبه، ۱۹ حمل در یک پیام ویدیویی گفت که حکومت پاکستان افغان‌ها را با «زور، ظلم، جبر و بی‌انصافی اخراج می‌کند. دل‌های ما از این موضوع ناراحت و دردمند است.»

منظور پشتین تاکید کرد که حکومت پاکستان «سیاست غربی‌ها در قبال پشتون‌ها» برای تقسیم این قوم و ایجاد تنفر میان آن‌ها را به پیش می‌برد. او گفت که حکومت پاکستان اخراج مهاجران افغان را هم به همین دلیل روی دست گرفته است.

پشتین گفت: «ما به حیث یک ملت باید در مقابل این تصمیم ایستاده شویم.»

این منتقد جدی اسلام‌آباد گفت که حکومت پاکستان اعتراضات در داخل این کشور را بر نمی‌تابد، صدای مردم را هم نمی‌شنود و برعکس آن‌ها را آزار می‌دهد. او گفت: «ریش‌سفیدان پشتون در زندان‌ها به سر می‌برند و به زنان بلوچ هم رحم نکردند.»

او گفت که حکومت پاکستان «غلامی غربی‌ها را با اشتیاق» انجام می‌دهد.

آقای پشتین اعلام کرد که جنبش حفاظت از پشتون‌ها تا روز چهارشنبه، برنامه‌های اعتراضی خود در غرب به شمول امریکا، بریتانیا، بلجیم، آلمان، هالند و فرانسه را اعلام می‌کند و علیه این «ظلم و اخراج اجباری» دست به اعتراض گسترده خواهد زد.

به گفته پشتین، این اعتراضات در مقابل دفاتر سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری برگزار خواهد شد تا علیه حکومت پاکستان به‌خاطر اخراج اجباری مهاجران افغان فشار وارد شود.

رهبر جنبش حفاظت از پشتون‌ها گفت که این جنبش در داخل پاکستان هم با ایجاد اردوگاه‌ها برای مهاجران افغان از محکمه گرفته تا حوزه پولیس کمک خواهد کرد.

حکومت پاکستان در هفته گذشته دستگیری و اخراج اجباری مهاجران افغان از این کشور را سرعت بخشیده است. این کشور اعلام کرده در یک هفته گذشته حدود هفت هزار مهاجر افغان را از شهرهای مختلف پاکستان دستگیر و اخراج کرده است.

پاکستان گفته که در این مرحله حدود ۸۰۰ هزار دارنده «کارت شهروندی افغان» یا ای‌سی‌سی کارت و مهاجران افغان بدون مدرک را از این کشور اخراج می‌کند.

پاکستان پیشتر تا ۳۱ مارچ/ ۱۱ حمل به این مهاجران فرصت داده بود که به‌صورت داوطلبانه خاک پاکستان را ترک کنند.

خبرهای بیشتر

رادیو