کاپیتان پیشین تیم ملی، سرپرست فدراسیون فوتبال افغانستان را به فساد و تبانی متهم کرد

پنجشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۰۷

روزنامه «گاردین» بریتانیا مطلبی را منتشر کرده که در آن اسلام‌الدین امیری، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال افغانستان شرایط فوتبال این کشور را وخیم دانسته است. او با متهم کردن محمد یوسف کارگر به فساد مالی و تبانی، می‌گوید که فوتبال ما گروگان فساد و سیاست شده است.

امیری ضمن انتقاد از فساد گسترده معتقد است که انگیزه در میان بازیکنان فوتبال افغانستان از بین رفته است.

امیری که از پانزده سالگی و سال‌ها برای تیم ملی فوتبال به میدان رفت و با بازوبند کاپیتانی قهرمان جنوب آسیا شد، جزو اولین بازیکنانی بود که از داخل افغانستان به فوتبال خارج از کشور پیوست. او در آخرین بازی‌های باشگاهی‌اش با ابومسلم فراه قهرمان لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان شد.

امیری در روزنامه گاردین، به شدت از محمد یوسف کارگر، سرپرست فدراسیون فوتبال افغانستان انتقاد کرده و او را به فساد مالی متهم می‌کند. او در این باره گفته است: «کارگر تمام پول‌ها را به جیب خودش می‌زند و هیچ سرمایه‌گذاری در سطح فوتبال پایه‌ انجام نمی‌دهد.» کارگر این اتهامات را رد کرده؛ اما امیری معتقد است که تحت رهبری او فوتبال افغانستان به قهقرا رفته است.

در سال ۲۰۲۴، ۲۱ بازیکن تیم ملی در اعتراض به وضعیت فدراسیون از حضور در رقابت‌های مقدماتی جام جهانی مقابل قطر و کویت خودداری کردند. تیم افغانستان تحت هدایت اشلی وست‌وود، مربی انگلستانی، با شکست‌های سنگینی مواجه شد. با این حال، این مربی موفق شد یک پیروزی تاریخی مقابل هند کسب کرده و برابر قطر، قهرمان آسیا، به تساوی برسد.

به گفته امیری، کارگر که حضور یک مربی خارجی را تهدیدی برای قدرت خود می‌دانست، وست‌وود را کنار گذاشت.

امیری همچنین فاش کرد که پس از تساوی ۰-۰ مقابل قطر در ماه جون سال گذشته، بازیکنان تیم ملی تنها بخش کوچکی از پاداش وعده داده ‌شده خود را دریافت کردند. وی گفت: «کارگر گفت که ۶۰ هزار دالر برای پرداخت به بازیکنان داریم و هر نفر ۵۰۰ دالر خواهد گرفت؛ اما بعد از چند ماه فقط ۱۰۰ دلار به ما دادند.»

اسلام‌الدین امیری که در ۳۷ سالگی کفش‌هایش را آویخته و در امارات مشغول دریافت مدارک مربیگری است، خواهان برگزاری انتخابات برای تعیین سرنوشت ریاست فدراسیون فوتبال افغانستان شده است.

او تأکید کرد: «به عنوان یک کاپیتان سابق، باید درباره آنچه در حال رخ دادن است صحبت کنم. اگر اکنون اقدام نکنیم، چگونه در آینده می‌توانم خودم را در آینه نگاه کنم؟ من خادم کشورم هستم و نمی‌خواهم ببینم که یک نفر همه‌چیز را در فوتبال ما نابود می‌کند. تنها امید ما این است که فیفا صدای ما را بشنود و کمک کند. ما نیاز به برگزاری یک انتخابات داریم.»

خبرهای بیشتر

رادیو