دادگاهی در پاکستان پنج نفر را به اتهام «توهین به مقدسات» به اعدام و حبس ابد محکوم کرد

چهارشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۰۶

دادگاهی در راولپندی پاکستان پنج نفر را به اتهام «توهین به مقدسات» به اعدام و حبس ابد محکوم و حدود ۲۳ هزار دالر جریمه کرد. طارق ایوب، قاضی این دادگاه «توهین به مقدسات» را «جنایت شنیع» و غیرقابل بخشش خواند. او مشخص نکرد که از این میان چند نفر به اعدام محکوم شدند.

رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که این حکم سه‌شنبه، پنجم حمل پس از بررسی دفتر رسیدگی به جرایم سایبری آژانس تحقیقات فدرال پاکستان توسط دادگاه محلی راولپندی در نزدیکی اسلام‌آباد صادر شده است.

این حکم توسط قاضی طارق ایوب، از مسئولان دادگاه راولپندی در حضور شماری از وکلای مدافع و مردم در یک نشست قضایی صادر شد.

دادگاه راولپندی هویت این متهمان را محمد ارسلان، علی عباس، فیصل ریحان، خرم افضل و زُنیر اسکندر اعلام کرده است.

قاضی طارق ایوب در این نشست قضایی گفت: «محکومان مرتکب جنایت فجیعی شده‌اند و مستحق هیچ نوع اغماضی نیستند».

پس از صدور این حکم، متهمان با تدابیر شدید امنیتی به زندان آدیالا منتقل شدند.

به گزارش رسانه‌های پاکستان در یک رویداد جداگانه پولیس لاهور تایید کرده است که یک فعال شبکه‌های اجتماعی نیز به دلیل نام‌گذاری برند عطر خود به اتهام «توهین به مقدسات» محکوم شده است.

این دادگاه در ششم دلو نیز چهار نفر را به اتهام «توهین به مقدسات» ۱۶ هزار دالر جریمه و به اعدام محکوم کرده بود. رسانه‌های پاکستان در آن زمان گزارش دادند که دادگاه راولپندی این افراد را به نشر مطالب «توهین‌آمیز» درباره قرآن و شخصیت‌های تاریخ اسلام متهم کرده است.

منظور رحمانی، وکیل مدافع قبلا درباره این پرونده‌ها گفته بود: «تردیدها و ابهاماتی که در چنین مواردی ایجاد می‌شود، از سوی دادگاه نادیده گرفته می‌شود.» او افزود که در برخی موارد قاضی‌ها به دلیل ترس از واکنش مذهبی و خشونت احتمالی جوامع مذهبی، متهمان را تبرئه نمی‌کنند.

سازمان عفو بین‌الملل در ماه میزان هشدار داد که موارد قتل به اتهام توهین به مقدسات در پاکستان افزایش یافته است. این سازمان گفت تنها در سپتامبر، دست‌کم دو نفر به اتهام توهین به مقدسات توسط افسران پولیس در ایالت‌های سند و بلوچستان کشته شدند.

سازمان عفو بین‌الملل قبلا اعلام کرده بود که از سال ۱۹۴۷، زمانی که پاکستان استقلال خود را به دست آورد، تاکنون ۱۰۷ نفر به اتهام توهین به مقدسات در این کشور کشته شده‌اند. این سازمان بین‌المللی می‌گوید که از میان این کشته‌شدگان، ۹ نفر آموزگار و ۴۸ نفر از اقلیت‌های مذهبی بوده‌اند.

خبرهای بیشتر

رادیو