سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد در آستانه روز جهانی آب بر اهمیت حفاظت از یخچالهای طبیعی افغانستان تأکید کرده و اعلام کرد که این یخچالها بهعنوان منابع حیاتی آب برای منطقه عمل میکنند. این سازمان گفت که محافظت از این منابع برای مقابله با تغییرات اقلیمی و بحران جهانی آب ضروری است.
این سازمان روز شنبه، دوم حمل، در صفحه اکس خود بر اهمیت یخچالهای طبیعی افغانستان بهعنوان منابع حیاتی آب برای منطقه تأکید کرد. با توجه به بحرانهای موجود، حفاظت از این یخچالها برای تأمین منابع آبی بهویژه در زمینه کشاورزی و آبیاری ضروری است.
در حالی که یخچالهای طبیعی افغانستان منابع اصلی آب شیرین برای بخش بزرگی از جمعیت این کشور به شمار میروند، رئیس اداره حفاظت از محیط زیست طالبان در اواسط ماه قوس سال جاری اعلام کرد که بهدلیل تغییرات اقلیمی، ۱۸۱ کیلومتر مربع از یخچالهای طبیعی افغانستان از بین رفته است.
بر اساس تصاویر ماهوارهای، در سال ۲۰۱۵ در افغانستان در مجموع ۳۸۹۱ یخچال طبیعی شناسایی شده که مساحتی معادل ۲۵۴۳ کیلومتر مربع را دربر میگیرد. این یخچالها چهار درصد از کل مساحت کشور را در بر گرفتهاند.
این منابع حیاتی در شرایطی با تهدید مواجه شدهاند که ۲۵ ولایت افغانستان هماکنون با بحران شدید کمآبی روبهرو هستند و در حال تجربه بدترین خشکسالی سه دهه اخیر هستند.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تأکید دارد که حفاظت از یخچالهای طبیعی افغانستان باید در اولویت قرار گیرد تا در برابر چالشهای تغییرات اقلیمی و بحران جهانی آب مقاومتر باشیم.