سازمان ملل اعلام کرد طالبان در یک ماه ۵۰ مورد در فعالیت نهادهای امدادی مداخله کرده است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۲/۳۰

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان گفت که مقام‌های طالبان در ماه فبروری ۵۰ مورد در فعالیت‌های بشردوستانه مداخله کرده‌اند. این سازمان می‌گوید که مداخلات طالبان در امور نهادهای امدادی یکی از چالش‌های عمده در برابر توزیع کمک‌های بشردوستانه در افغانستان است.

اوچا در بررسی خود از وضعیت عملیات‌های بشردوستانه در افغانستان گزارش داده شمار مداخلات در امور نهادهای بشردوستانه نسبت به ماه جنوری ۵۱ درصد و نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد کاهش داشته است.
گزارش تصریح کرده که این موضوع بیشتر ناشی از بسته شدن دفاتر و تعلیق عملیات‌ها به دلیل کمبود بودجه است تا بهبود وضعیت امنیتی.

گزارش خاطرنشان کرده که در بسیاری از این موارد مقامات طالبان به طور مستقیم در فعالیت‌های بشردوستانه مداخله کرده‌اند.

سازمان ملل می‌گوید که طالبان با تأخیر در امضای تفاهم‌نامه‌ها، بازدیدهای بدون اطلاع ماموران «امر به معروف و نهی از منکر» از دفاتر بشردوستی و دیگر ادارات این گروه و همچنین درخواست اطلاعات حساس از جمله فهرست کارکنان، جزئیات بودجه و اطلاعات مربوط به تأمین کالاها در فعالیت‌های امدادی مداخله کرده‌اند.

اوچا می‌گوید که این اقدامات باعث اختلال در فعالیت‌های بشردوستانه و ایجاد مشکلات بیشتر برای کارکنان و سازمان‌های امدادی شده است.

دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که نهادهای کمک‌رسان در افغانستان با چالش دوگانه مداخلات سیاسی و امنیتی و بحران‌های زیست محیطی برای رساندن کمک‌ها به افغان‌های آسیب‌پذیر روبه‌رو هستند.

خشونت علیه کارکنان نهادهای امدادی
در گزارش اوچا آمده است که طالبان در ماه فبروری در هفت مورد به رفتار خشونت‌آمیز علیه کارکنان، دارایی‌ها و تأسیسات بشردوستانه اقدام کرده‌اند.

این حوادث شامل بازداشت پنج کارمند نهادهای کمک‌رسان، از جمله دو کارمند زن بوده است.
همچنین براساس گزارش اوچا، طالبان به کارکنان نهادهای امدادرسان اخطار دادند که باید از قوانین اخلاقی آنها پیروی کنند.
سازمان ملل می‌گوید که این وضعیت نشان‌دهنده تهدیدات مداوم برای کارکنان و عملیات‌های بشردوستانه در افغانستان است.

کاهش کمک‌های مالی امریکا
سازمان ملل می‌گوید که محدودیت‌های مالی از سوی ایالات متحده تأثیر زیادی بر عملیات‌های بشردوستانه در افغانستان داشته است.
براساس گزارش این نهاد، از زمانی وضع محدودیت‌های مالی در سال جدید میلادی بسیاری از سازمان‌های غیردولتی ملی و بین‌المللی و همچنین آژانس‌های سازمان ملل مجبور شدند دفاتر خود را در مناطق مختلف افغانستان به دلیل کمبود بودجه ببندند.
طبق گزارش اوچا، ۹ دفتر در ولایت‌های بلخ، هلمند، خوست، فاریاب، قندوز، غزنی و تخار به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و عملیات خود را به حالت تعلیق درآوردند.

تأثیرات حوادث طبیعی
گزارش افزوده که علاوه بر مشکلات امنیتی و مالی، حوادث طبیعی مانند سیلاب‌ها و مشکلات محیطی نیز بر عملیات‌های بشردوستانه تأثیر گذاشتند.

خبرهای بیشتر

رادیو